Avrupa'daki Mesleki Eğitimi İnceleyecekler

Avrupa

Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca desteklenmeye değer bulunan Mesleki Yabancı Dil Öğretiminin AB boyutunda incelenmesi” adlı proje kapsamında Kırıkkale'de görev yapan Öğret

MESLEK LİSESİ ÖĞRETMENLERİ AVRUPA YOLCUSU.

Avrupa’daki Mesleki Eğitimi İnceleyecekler

Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca desteklenmeye değer bulunan “Mesleki Yabancı Dil Öğretiminin AB boyutunda incelenmesi” adlı proje kapsamında Kırıkkale’de görev yapan Öğretmenlerden 33 kişilik bir grup Macaristan, Avusturya ve Çek Cumhuriyeti’ne 13 günlük ziyaret yapacak.

MESLEKİ EĞİTİMİN KALİTESİ

Proje Koordinatörlüğünü İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE personellerinden Neslihan Uluyüz’ün yaptığı proje Kırıkkale’de Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde görev yapan Meslek Dersi Alan Öğretmenlerinin Mesleki Yabancı Dil eğitiminde daha verimli hale gelmesi, meslek lisesi öğrencilerinin aldığı mesleki yabancı dil eğitim kalitesinin artması ve AB meslek standartlarında eğitimlerini tamamlamaları amacı ile mesleki eğitimde iyileştirme ve kalite artırılması amaçlıyor.

ARAŞTIRMA VE İNCELEME YAPILACAK

Proje hareketlilikleri öncesi katılımcıların gidecekleri ülkelerdeki dil probleminin çözülmesi adına British Culture’da 10 günlük dil eğitimi almaları sağlanarak, pratik olarak ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzeyde yabancı dil becerilerinin gelişimleri sağlandı. Ardından katılımcılara pedagojik-kültürel hazırlık ve AB projeleri hakkında bilgilendirme yapmak için proje ortaklarımızdan Yenimahalle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi toplantı salonunda Proje Koordinatörü Neslihan Uluyüz tarafından bir toplantı yapıldı. Yapılan toplantıda katılımcılar gidecekleri ülkeler ve buralarda katılacakları eğitimler ve kurum ziyaretleri hakkında bilgilendirilerek projenin önemi hakkında bilgi sahibi olmaları sağlandı.

UYGULANAN YÖNTEMLER İNCELENECEK

Projenin tamamlanması takiben yapılacak olan yaygınlaştırma çalışmaları sayesinde Avrupa Ülkelerinde mesleki eğitimlerde uygulanan yöntem ve tekniklerin incelenerek ülkemiz eğitim sistemimize aktarılarak mesleki eğitim öğrencilerinin daha iyi bir eğitim alması ve öğretmenlerimizin de eksiklerinin giderilmesine katkı sağlanacaktır. Proje ile ilimizin Türkiye geneli ve Avrupa da tanıtımına katkı sağlanacak.



1

Her şey Kırıkkale için

2

Saran´dan 23 Nisan kutlaması

3

Sevgi Çocuklarıyla Konya Gezisi

4

AGD, dedelerini unutmadı

5

Kahraman Mehmetçiğin her zaman yanındayız

6

MYO Öğrencilerine ev sahipliği yaptık

7

Toprakları yok, üretim hakları yok